4/4 fotografii

Descriere

Fundatia Hexagon Energia este o fundatie non-profit care a fost infiintata in anul 2006. Sediul Fundatiei Hexagon Energia se gaseste in localitatea Suncuius, Zona Recea, judetul Bihor. Scopul infiintarii acestei fundatii este acela de a imbunatati calitatea vietii beneficiarilor.
Beneficiarii serviciilor de asistenta sociala ai Fundatiei Hexagon Energia sunt persoane adulte, varstnice si familii, care nu au posibilităţi materiale de asigurare a intreţinerii in propria familie, au un numar mare de copii si sunt dependenţi de servicii sociale de bază.
Ideea care a stat la baza infiintarii acestei fundatii este urmatoarea:
Pe lângă impactele negative exercitate asupra economiei, tranziţia română pare a afecta şi unele dintre aspectele esenţiale ale societăţii tradiţionale.
Lipsa de certitudine, confuzia, lipsa de orientare, indiferenţa şi compromisul sunt doar câteva dintre caracteristicile vremii noastre. În ceea ce-i priveste pe copii şi tineri, datorită trăsăturilor specifice vârstei lor, tind să devină din ce în ce mai mult nişte victime ale nesfârşitei tranziţii sociale.
Lipsa informării, a capacităţilor şi resurselor necesare pentru a-şi înţelege drepturile şi obligaţiile şi pentru a se comporta conform cu normele sociale, i-a plasat pe mulţi dintre ei în situaţii cu înalt grad de risc social.
Fundatia Hexagon Energia prin personalul fundatiei isi propune sa rezolve o parte din aceste probleme cu care se confrunta tinerii si persoanele varstnice din ziua de azi prin calitatea serviciilor sociale pe care le ofera.


In ceea ce priveste persoanele varstnice, prin serviciile sociale pe care Fundatia Heaxagon Energia le presteaza se vor imbunatati in mod vizibil conditiile de viata ale persoanelor beneficiare din grupul tinta. Prin calitatea serviciilor pe care Fundatia Hexagon Energia le acorda persoanelor varstnice in cadrul Centrului rezidential pentru persoane varstnice Dumbrava - Suncuius , fundatia contribuie la asigurarea unui climat decent de viata al acestor persoane, beneficiari.

Servicii

SERVICII oferite rezidentilor:
a) Servicii sociale, care consta in:

- ajutor la menaj,
- consiliere psihologica si asistenta sociala.
-modalitati de prevenire a marginalizarii sociale si de reintegrare sociala in raport cu capacitatea psiho-afectiva;

b) Servicii socio-medicale, care consta in:
- ajutor pentru mentinerea sau readaptarea capacitatilor fizice ori intelectuale,
- asigurarea unor programe de ergoterapie,
- sprijin pentru realizarea igienei personale;
c) Servicii medicale, care consta in:
- consultatii si tratamente la cabinetul medical, si in institutii medicale de profil sau la patul persoanei, daca aceasta este imobilizata;


d) Servicii de ingrijire-infirmerie, care consta in:
- asigurarea medicatiei,
- asigurarea cu dispozitive medicale,- consultatii si ingrijiri stomatologice;
e) Servicii permanente care consta in:
- 3 mese pe zi + 2 gustari,
- asistenta si sustinere la orice activitate vrea rezidentul sa participe;

f) Servicii de natura personala, ce tin de intimitatea dar si de aspectul ingrijit al rezidentului.


Programele de ergoterapie (si nu numai) in care rezidentii sunt parte activa:
- de natura administrativa prin implicarea lor la realizarea unor activitati de autogospodarire (grija pentru aspectul exterior si interior al centrului etc. )
- de natura artistica: preocuparea pentru infrumusetarea locului in care stau, sarbatorirea onomasticilor, a zilelor de nastere, a Zilei Senectutii etc.
- de natura religioasa: participarea la slujbele religioase ale comunitatii locale, din vecinatatea centrului sau la slujbele religioase oficiate in cadrul Manastirii Sfantului Ioan Iacob Hozevitul.
- de natura afectiva: prin implicarea familiei (acolo unde este cazul) in mentinerea unei legaturi strinse cu rezidentul;
-de socializare si relationare : prin implicarea rezidentului in realizarea unor bune relatii cu ceilalti colocatari ai centrului dar si cu cei din afara acestuia;
-excursii de agrement, picnicuri, vizite la obiectivele turistice din zona.
TARIFE :
Contributia pe care rezidentul o achita centrului ca o contravaloare a serviciilor ce i se ofera este negociabila, in functie de gradul de dependenta al beneficiarului si porneste de la 1500 lei/luna:In acest pret sunt incluse:
- cazarea in centru
- 3 mese principale + 2 gustari / zi
- servicii medicale (consultatii, prescrierea si administrarea medicamentelor etc)
- servicii de kinetoterapie si ergoterapie- consiliere psihologica, juridica si asistenta sociala
- servicii de natura religioasa, consiliere duhovniceasca

Hartă

Str. Principală Nr. 149/b, Suncuius, Bihor



Păreri

Adaugă părerea ta







Acest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Bihor

vezi toate căminele