4/19 fotografii

vezi toate

Descriere

“Casa mea Eden”, in curand casa dumneavoastra, se afla pozitionata intr-o zona rurala pitoreasca, in care arealul geografic este generos in diversitatea si estetica sa. Zona deluroasa, imprejmuita de paduri si verdeata, cuprinde o priveliste demna de contemplat prin resursele sale naturale.

Aerul curat, proaspat, ozonat, lipsit de poluarea urbana, vine in intampinarea unui mod de viata sanatos, in care dinamica, efortul fizic relaxat ori promenadele sunt nelipsite. De altfel, Casa mea Eden se afla in apropierea raului Crisul Negru, pretext pentru plimbarile in aer liber ale rezidentilor.

Proximitatile geografice ale institutiei Casa mea Eden situeaza Oradea la cca 50 km departare, statiunea Baile Felix aflandu-se la aproximativ 40 minute departare de condus, aceasta destinatie oferind posibilitati multiple de tratament si relaxare precum parafina, diadinamic, acolada, magnetodiaflux, aerosoli si multe alte proceduri.

Colectivul nostru de angajati este selectat atent, oferind servicii la standarde europene rezidentilor care vor gasi in Casa mea Eden o familie sociala unita, un climat moral si psihologic bine definit, aderand la un set de valori, norme si principii care configureaza un mod de viata european.

Pentru ca ingrijirea rezidentilor nostri este o prioritate suverana, puteti observa indeaproape starea celor dragi, activitatea acestora precum si calitatea extraordinara a serviciilor de care se bucura, recurgand la sistemul nostru de supraveghere video live 24/7.

Casa mea Eden este o echipa solida de profesionisti care considera ingrijirea celor varstnici un proiect realizat cu demnitate, dedicatie si pretuire. Va asteptam sa ne cunoastem reciproc si sa cream impreuna o viata frumoasa pentru oamenii dragi din viata noastra!

Pentru persoanele in etate, ingrijirea este principala prioritate sociala. Departe de perspectivele populare asupra rolului si functionalitatii azilelor de batrani, « Casa mea Eden », un camin particular modern, inaugurat recent intr-o zona rurala pitoreasca, mai cu seama in Comuna Soimi, Judetul Bihor, isi deschide portile in fata tuturor persoanelor care doresc sa isi traiasca a treia varsta intr-un mediu armonios, familial, la standarde europene.

Fiecare persoana este speciala prin dorintele, firea si nevoile sale. Aparent, toate acestea isi gasesc unitatea intr-un mod de viata. De fapt, Casa mea Eden ofera un mod de viata celor care o locuiesc : alaturi de noi, rezidentii primesc ingrijirea cuvenita, fiind respectati pentru demnitatea si umanitatea pe care o poarta ca cetateni europeni.

Cum s-a nascut acest camin de batrani Casa mea Eden?

Casa mea Eden s-a nascut sub forma unui proiect care satisface drepturile persoanelor varstnice (la ingrijire medicala, la religie, la prevenirea dependentei, la ocrotirea de catre personal calificat, la ocrotirea legala, de a alege locul si modul de viata, la sustinerea familiala si comunitara) intr-un ansamblu social european in care sunt pretuite in egala masura nevoile individuale ale fiecaruia. Diferit de oricare alt camin de batrani Oradea, Casa mea Eden si-a construit o reputatie moderna in ceea ce priveste arondarea serviciilor de ingrijire pentru persoanele varstnice.

Daca societatea contemporana se confrunta cu intrebari morale si afective, incercand sa gaseasca temeiuri pentru a explica fenomene precum singuratatea resimtita de persoanele varstnice ori aducerea parintilor la camine de batrani de catre copii, din diferite motive, Casa mea Eden reuseste sa duca intrebarile mai departe, catre solutiile unui mod de viata autentic, modern, prin care rezidentii sai descopera unitatea unei familii sociale in care se integreaza prin grija si supravegherea atenta a unui personal calificat si selectat riguros de catre colectivul managerial. Totodata, conducerea isi rezerva dreptul de a selecta rezidentii.

Activitatea institutiei, realizata sub egida Asociatiei de ingrijire a persoanelor in varsta « Casa mea Eden » este sustinuta in parteneriat cu Inspectoratul judetean de politie Beius, Spitalul municipal Beius, Primaria comunei Soimi, Primaria municipiului Beius, Consiliul judetean Bihor. Bun venit in Casa Mea Eden – Camin de Batrani!

Devenind rezidentii institutiei noastre, optand pentru un mod de viata sanatos din punct de vedere social, psihologic, moral si economic pentru persoanele varstnice, veti spune alaturi de noi, la putina vreme de la sederea dumneavoastra aici, veti putea spune ca impreuna suntem o familie. Impreuna, suntem o familie.

Servicii

A treia varsta este, prin particularitatile sale, exponentul unei etati capricioase, cu prioritati medicale si biologice distincte. Diminuarea autonomiei persoanelor din cauze fizice, psihice ori mentale descrie a treia varsta ca fiind un segment de viata care impune sprijinul constant, ingrijirea si asistenta consecventa a celor dragi prin servicii autorizate, adaptate nevoilor si profilului fiecaruia.

La Casa mea Eden, o echipa pluridisciplinara, formata din medici, psihologi, asistenti sociali si ingrijitori este responsabila de supravegherea, intretinerea si insanatosirea rezidentilor.

Regimul de ingrijire al pacientilor suferinzi este atent realizat: administrarea medicatiei nu se aplica decat de catre asistentul medical, in acord cu fisa de observare clinica individuala, pacientii primind vizita medicului cel putin o data pe saptamana sau in caz de necesitate.

Asistenti medicali si ingrijitori garanteaza supravegherea de specialitate permanenta, in vreme ce protocolul de administrare a medicatiei presupune achizitionarea acesteia conform retetelor eliberate de medic prin suportarea costului de catre apartinatori.

Dincolo de consultanta medicala constanta si de supravegherea permanenta de catre personalul medical si de ingrijire autorizat, protocolul nostru de servicii medicale presupune totodata ca transportul de urgenta catre unitatile medicale sa fie asigurat de Serviciul 112 (Serviciul National de Urgenta).

Pentru membrii Casei mele Eden, sanatatea este o opera de arta : ea impune creatie, supraveghere si conlucrare. In acest sens, pentru a trai sanatos, Casa mea Eden ofera rezidentilor un mod de viata sanatos, stimulat prin activitati fizice, alimentatie sanatoasa, eco, respectiv prin servicii medicale moderne, care coopteaza o echipa profesionista si pluridisciplinara in slujba rezidentilor.

Cladirea caminului este nou construita si a fost special adaptata conditiilor de viata si alimentatie a persoanelor in varsta care traiesc in comunitate.

Cazarea se face in camere a cate 2 paturi care dispun de tot confortul necesar (inclusiv camere cu pat matrimonial).

Grup sanitar propriu fiecarei camere cu dus sau cada, toalete si chiuvete moderne.

Condiții oferite:
- Incalzire prin pardoseala.
- Televizor in fiecare camera.
- Acces internet.
- Spatii de depozitare a bunurilor personale.
- Supraveghere permanenta.
- Locuri de socializare (atat in interior cat si la exterior), dotate cu canapele, plasma TV, DVD_CD player.
- Sala de mese pentru persoanele care se pot deplasa.sala de mese (pentru persoanele imobilizate masa se poate servi in camera sau la pat).
- Facilitati pentru persoanele imobilizate
- Bucatarie spatioasa dotata ultramodern.bucatarie
- Ajutor in ingrijirea corporala acordat de infirmiere.
- Servicii de curatenie si igienizare zilnica.
- Schimbarea lenjeriei si a prosoapelor saptamanal sau la nevoie.
- Asistarea rezidentilor in activitatile zilnice.
- Servicii de spalatorie cu program permanent.


Rezidentii complexului Casa mea Eden beneficiaza de posibilitatea de a se inscrie la medicul de familie, urmand realizarea unor analize medicale la cerere, servicii taxate corespunzator in acord cu protocolul medical existent, aflat in vigoare.

In masura in care rezidentii solicita investigatii medicale suplimentare celor oferite prin serviciile noastre standard, consultanta medicala de specialitate la cerere va fi achitata integral de catre apartinatori, precum si achizitionarea de pampersi.

In grila serviciilor suplimentare contra cost a institutiei Casa mea Eden sunt incluse serviciile de consiliere psihologica, precum si cele destinate aspectului estetic: masaj, coafura, frizerie, manichiura, pedichiura, ingrijire corporala si faciala.

In aceasta maniera, consideram ca se realizeaza un echilibru stabil intre costurile investite de institutia noastra in paleta de servicii obligatorii si cele investite suplimentar de catre apartinatori pentru sanatatea, ingrijirea si buna conditie a rezidentilor.

Serviciile suplimentare contra cost vor fi taxate in acord cu specificul si circumstantele care le configureaza, in functie de nevoile, prioritatile si cererile rezidentului, dar si in acord cu doleantele apartinatorilor si responsabililor lor.
Casa mea Eden isi contureaza astfel profilul unei institutii cu multiple deschideri si oportunitati, selectand cea mai buna grila de servicii medicale si estetice pentru rezidentii sai.

Prin toate aceste coordonate, Casa mea Eden se distinge, prin protocolul intern si serviciile organizate, de un camin de batrani uzual, fiind reprezentata ca o institutie europeana care ofera ingrijire persoanelor varstnice, constituind unul dintre cele mai importante foruri de acest profil din judetul Bihor.


Activitati de socializare:
Pentru persoanele varstnice, resimtirea singuratatii este un fenomen variabil, cu o dinamica frecventa, cauzat de ratiuni afective si psihologice.

In Casa mea Eden, singuratatea este doar o amintire a unui fost mod de viata: aici, socializarea constituie o principala coordonata a vietii comunitare, rezidentii cunoscandu-se reciproc prin prisma unor activitati intelectuale ori turistice diferite.

Sarbatori religioase, zile onomastice ori aniversari sunt realizate periodic in Casa mea Eden pentru rezidentii care le petrec ca principal pretext pentru cunoasterea reciproca si impartasirea unor bucurii specifice vietii in comunitate.

Casa Mea EdenCasa mea Eden ofera servicii de internet si de telefonie, asigurand realizarea fenomenului de socializare in plan virtual si fizic deopotriva. Seratele manifestate ca vizionari colective de film, plimbarile in aer liber, pana in apropierea raului Crisul Negru, pentru a contempla o priveliste naturala ideala, ori promenadele in parcul special amenajat in incinta institutiei diversifica incluziunea de grup si mediile interactive de comunicare si cunoastere mutuala.

Pentru ca ingrijirea celor dragi este dedicata deopotriva trupului, mintii si sufletului, Casa mea Eden ofera insotire la Biserica aflata la doar 500 de metri distanta, rezidentii beneficiind de consiliere duhovniceasca. Mediul institutional este linistit, relaxant, propice orelor de meditatie, odihna si reculegere.

Voia buna si divertismentul reprezinta elemente esentiale ale ambientului social din Casa mea Eden. Jocuri de societate(sah,rummy,carti etc) sunt desfasurate intr-un spirit ludic, pe care rezidentii il apreciaza in virtutea activitatilor de relaxare si de destindere.

Va asteptam in Casa mea Eden: aici, marea noastra familie este in sine o societate!


Alimentatia:
La Casa mea Eden, un stil de viata sanatos incepe cu o mancare sanatoasa. Rezidentii de la Casa mea Eden primesc mancare bio, laudabila prin apartenenta la « productia proprie » a institutiei.

Aici ne plantam propriile gradini de legume crescute 100% naturale si organice.

Pentru o alimentatie de exceptie, produsele organice sunt binevenite, constituind elemente alimentare realizate fara interventia substantelor chimice si in armonie cu dezvoltarea lor naturala, fireasca.

Casa mea Eden colaboreaza cu ferma din apropiere pentru aducerea produselor de lactate integrate in mesele zilnice ale rezidentilor.

Locuitorii Casei Eden iau masa in familie servind bucate pregatite in bucataria proprie, cu ingrediente proaspete si de buna calitate. Laolalta, aceastia se bucura de trei mese principale pe zi si doua gustari, meniul fiind diversificat si adaptat in functie de indrumarile si prescriptiile medicului, pentru fiecare rezident in parte.

Mesele regulate se imbina cu o alimentatie sanatoasa, realizata in acord cu sfaturi nutritionale care se imbina cu recomandari medicale personalizate. La Casa mea Eden, mesele servite laolalta, intr-un spirit camaraderesc si ludic contribuie la dezvoltarea unui mediu social care se zideste pe fundamente sanatoase. Paleta gastronomica ampla, adaptata totodata si la cerintele rezidentilor, satisface judecatile de gust ale acestora prin rafinament, savoare si grija.

Regularitatea meselor face parte din intretinerea unui mod de viata sanatos care nu ingaduie exceptii alimentare ori capricii gastronomice. La toate acestea contribuie cultura si traditia agronomica proprie, bunul gust si puterea de a ne conserva in spirit natural cat mai mult timp !

La Casa mea Eden gatim sanatos pentru sanatatea fiecaruia !

Hartă

Str. Principala Nr. 10, Comuna Soimi, BihorPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Bihor

vezi toate căminele