4/12 fotografii

vezi toate

Descriere

Situat intr-o zona calma, in apropierea parcului municipal, centrul de ingrijire Solidaritatea Sperantei pune la dispozitie ingrijire de inalta clasa si linistea bine-cuvenita pentru varstnicil si persoane cu dizabilitati.

Misiunea serviciului este de a sprijini persoanele vârstnice și persoanele cu dizabilități sau dependente, cu probleme de sănătate, pentru a le îmbunătăţi nivelul calităţii vieţii.

Scopul serviciului:
Asigurarea condiţiilor corespunzătoare de găzduire Şi de hrană, îngrijire personală, activităţi de petrecere a timpului liber, asistență socială şi psihologică pentru persoanele rezidente. Susținerea persoanei vârstnice sau cu dizabilități prin oferirea unui set de servicii destinate asistării persoanei dependente la îndeplinirea actelor curente de viaţă, prevenirii sau limitării degradării autonomiei funcţionale, menținerea stării de sănătate, asigurării unei vieţi decente şi demne.

Servicii

Gazduire Permanenta
Dormitoare cu cate 3-4 paturi, luminoase, calduroase in zilele de iarna si racoroase in zilele de vara. Fiecare dormitor are un televizor, dulap propriu pentru fiecare rezident. Doua bai, o bucatarie spatioasa, doua holuri, bancute in curte pentru relaxarea si petrecerea timpului in aer liber.

Pregatirea si servirea mesei
Cinci mese pe zi, dintre care trei principale si doua gustari. Mancarea se pregateste in incinta caminului de catre personalul calificat.

Servicii ingrijire personala&medicala
Pregatirea si administrarea medicamentelor se face de catre personal calificat.Asigurarea parametrilor fiziologici de catre medic. Ajutor in ingiena corporala, deplasarea in caz de nevoie, imbracarea si dezbracarea.

Activități desfășurate:
Serviciile de îngrijire personală se adresează persoanelor dependente care, ca urmare a pierderii autonomiei funcţionale din cauze fizice, psihice sau mintale, necesită ajutor semnificativ pentru a realiza activităţile uzuale ale vieţii de zi cu zi.
Ajutorul acordat în cadrul centrului pentru îndeplinirea activităţilor uzuale ale vieţii zilnice priveşte două categorii de activităţi, iar serviciile de îngrijire personală pot fi acompaniate de servicii de consiliere socială, juridică şi de informare, astfel:
•activităţi de bază ale vieţii zilnice: asigurarea igienei corporale (spălare generală, parțială, îmbăiere vană, duș), pentru beneficiarii imobilizați la pat sau cu mobilitate redusă, igiena corporală se efectuează la pat pe regiuni, îngrijirea cavității bucale, a părului, bărbierit, îngrijirea unghiilor, pielii, nasului, ochilor, urechilor, orificiilor, îmbrăcare şi dezbrăcare (lenjerie corp, haine de zi, proteze, corsete), hrănire şi hidratare, ajutor în alimentație, servirea mesei (naturală, pasivă, artificială), asigurarea igienei eliminărilor, transfer şi mobilizare (exerciții de mișcare efectuate în scopul prevenirii atrofierii musculaturii și anchilozării articulațiilor, pentru menținerea mobilității și autonomiei beneficiarilor, în funcție de condiția fizică și posibilitatea de mișcare a acestora) deplasare în interior, comunicare și informare despre drepturi și obligații (despre cum pot beneficia de anumite gratuități, sau drepturi sociale, despre alternativele de sprijin existente la nivelul comunității, beneficiarii și aparținătorii sunt consiliați cu privire la modul de viață sănătos, igiena corporală și a mediului în care trăiesc, evoluția și riscurile bolilor de care suferă beneficiarii, administrarea corectă a recomandărilor medicale și a tratamentelor, măsuri în caz de urgență, adaptarea camerei beneficiarului, etc).
•activităţi instrumentale ale vieţii zilnice: activităţi de menaj şi spălătorie (igiena patului, aranjarea patului, schimbarea lenjeriei, spălarea și/sau călcatul lenjeriei și a îmbrăcămintei) facilitarea deplasării în exterior şi însoţire, activităţi de administrare şi gestionare a bunurilor, acompaniere şi socializare.

Păreri

Adaugă părerea ta







Acest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Maramures

vezi toate căminele