4/10 fotografii

vezi toate

Descriere

În localitatea Ordoreanu comuna Clinceni, la 20 km de centrul Bucureștiilor, într-o zonă liniștită, langă pădure și lacul Mihăilești cu aer curat și multă verdeață, s-a deschis unul dintre cele mai moderne cămine de bătrâni din sud-vestul capitalei.

Căminul de bătrâni se adresează parinților și bunicilor noștri, cărora le datorăm ceea ce suntem noi astăzi. Dragostea, respectul, atenția pe care bătrânii le merită reprezintă deviza căminului nostru.
Centrul nostru nu este ceea ce în limbaj învechit se cheamă azil. Este un centru rezidențial, dotat cu mobilier și utilități la standarde europene, unde bătrânii pot să se simtă bine, lipsiți de grijile cotidiene.

Ne propunem ca prin dragoste, dedicare, profesionalism și înțelegere față de nevoile fiecăruia, să oferim celor care vă sunt părinți sau bunici, o atmosferă placută, cât mai apropiată de cea a căminului dumneavoastră.
Într-un ambient familial, cu un personal atent selecționat, căminul nostru asigură cazare în regim de pensiune completă, pe timp nedeterminat, supraveghere, îngrijire, asistență permanentă pentru bătrâni paralizați, cu Alzheimer, cu handicap etc., în camere de 2, 3 si 4 paturi.

Vă invităm să ne contactati și vă stăm la dispoziție cu toate informațiile de care aveți nevoie.

Servicii

FERIM SERVICII OCAZIONALE SAU PERMANENTE !
Cazare in camere spațioase special amenajate cu 2, 3 sau 4 paturi, cu mobilier nou, modern, echipate cu aer condiționat și televizor. Pentru confortul și siguranța rezidenților, locația este dotată cu camere de supraveghere în infraroșu, ce permit monitorizarea 24/24h .
A. SERVICII MEDICALE
O echipa de profesioniști formată din medici, asistenti/e medicali/e, kinetoterapeuti/e, psiholog, infirmiere, personal de serviciu, etc sub atenta supraveghere a dr.Drăgănescu Mihail , Președintele asociației, asigură servicii medicale de înaltă calitate 24/24h
-Monitorizarea parametrilor fiziologici: temperatura, tensiunea arterială, puls, respirația, diureza, scaun.
-Monitorizarea glicemiei la diabetici.
-Administrarea medicamentelor oral, injectabil, perfuzii.
-Manevre terapeutice de evitare a escarelor de decubit.
-Îngrijirea plăgilor și a escarelor
-Recuperare kinetoterapeutica
-Reechilibrari energetice
-Psihoterapie
-Ambulanță
-Informare permanenta a familiei despre evoluția rezidentului
-Asistență medicala personală
-Consultație: neurolog, psihiatru, medic de familie
-Analize medicale

B. NUTRIȚIA – factor determinant in buna evoluție a rezidenților (pacientilor)
Alimentația zilnică este formată din 3 mese principale, 2 gustări, lapte și ceai la discreție. Meniul este echilibrat, cu ingrediente proaspete și variate pregătite zilnic de catre personalul calificat, în laborator propriu.
În funcție de starea de sănătate a pacientului, acesta poate beneficia de un regim alimentar personalizat, iar în cazul persoanelor în incapacitate de deplasare, masa se poate servi la pat. De asemenea, oferim alimentație specifică pentru diabetici, hipertensivi și meniu personalizat.
MENIU:
-Mic dejun: Lapte / ceai (la alegere) / cu cereale / pâine cu: mezeluri / brânzeturi / dulceață / miere / unt / margarină / ouă / pateu / măsline / zacuscă / gogoșaro / roșii / castraveți / fructe.
-Prânzul: – ciorba de: vacuță / pui / legume sau supă de: pui / vacă / legume / galusti…etc. – felul principal: pui / pește / vițel / miel / sarmale și grătar (ocazional) cu garnitura de: legume la cuptor / pilaf / cartofi țăranești / ciuperci (la grătar / cuptor) / gutui in stil mediteraneean / prune și caise uscate in stil franțuzesc / conopida pane / broccoli…etc.
Salate de acompaniament: sfeclă roșie, ardei copți, cruditati, de legume de sezon (roșii, castraveți, ardei gras, salata verde, varză)…etc.
-Cina: budincă cu brânză / musaca / paste (cu diferite sosuri) / cartofi franțuzești / salată de beauf / salată orientală / orez cu lapte / farfurie rece ( mezeluri, brânzeturi, măsline și legume) / salata de ton, însoțite de lapte sau ceai (pt. liniștire și pregătirea pt.noapte)
-Gustări, formate din: biscuiți ( cu cremă / cu rahat / simpli) / prajituri ( cu ciocolată /fructe / de tip checuri și pandișpan / gogoși / papanași cu dulceață / clătite / compot variat / fructe de sezon.

C. ACTIVITĂȚI RECREATIVE

Spații de recreere într-un cadru elegant și modern la interior, cu o gradină plină de verdeață cu flori si pomi fructiferi la exterior, pentru crearea unui cadru familial și plăcut ce imbină relaxarea cu starea de bine.
-Lectură: reviste/ziare, carti religioase sau beletristica, cuvinte incrucisate, vizionarea de emisiuni/filme preferate la TV sau DVD player, muzica.
-Jocuri: carti, table, sah si alte jocuri de societate, lego, puzzle, pictura, desen, crosetare, tricotare.
-Consiliere duhovniceasca si asistarea la slujbe religioase la biserica din apropiere (la cerere – transport asigurat)
-Plimbari in aer liber,excursii la munte, la mare sau la un lacas religios (manastire).
-Bilete la spectacol, teatru, opera…etc.
-De infrumusetare: manichiura / pedichiura, coafat, tuns, tratament facial…etc
-Organizare de mese festive, aniversari, petreceri, evenimente.

Hartă

Şos. Clinceni-Ordoreanu, Nr. 61, Clinceni, Ilfov



Păreri

Adaugă părerea ta







Maia.

Părere trimisă de către Florin Georgescu pe data 17.02.2020. Perioada asociată Februarie 2020.


Maia mea ( si a lui Mara, Liviu, Mioara) s-a simtit linistita la Ariminia. Asa ceva si-a dorit mereu. Tot respectul pentru acea echipa de preofesionisti. Chapeau!

Bucuria reintalnirilor cu zambetul mamei

Părere trimisă de către Crina Turtoi pe data 16.03.2018. Perioada asociată Aprilie 2017.


Am uitat sa adaug ce era mai important: Datorita celor de la Centrul Ariminia traiesc si eu, in sensul ca atat eu cat si ceilalti membri ai familiei putem sa ne desfasuram activitatile inerente, cu siguranta ca maicuta este pe maini bune si ne putem desfata in bucuria intalnirilor cu ea. Cum poti sa traiesti fara sa vezi zambetul pe fata mamei? Aici mamei i-a revenit zambetul ... dar si simtul umorului !

Un colt de Rai

Părere trimisă de către Crina Turtoi pe data 16.03.2018. Perioada asociată Aprilie 2017.


Cum sa incepi sa descrii un loc care a devenit a doua familie a mea, desi rezidenta acolo este mama? Centrul ”Ariminia” este o gura de rai! Nu glumesc. Mama avea nevoie de ingrijire permanenta, 24 din 24, in conditiile unei atente supravegheri medicale. Insa eu doream mai mult. Doream o atmosfera calda, incarcata de iubire, doream o casa cu gradina unde sa poata iesi in zilele frumoase, doream sa fie in afara Bucurestiului, dar, totodata, aprope de Bucuresti, doream supraveghere medicala permanenta si mai doream si o bucatareasa care sa faca fata gusturilor mamei (ea insasi o gospodina aparte). Imposibil de gasit toate acestea la un loc veti spune. Si totusi, nu numai ca le-am gasit, dar am gasit si un spatiu al intalnirilor unice, un spatiu de care ma rup cu greu atunci cand trebuie sa calatoresc inapoi spre Bucuresti (apropo... fac 20 de minute de la mine din casa pana la centrul Ariminia). A trecut aproape un an de cand mama este gazduita in acest spatiu, un an in care miraculos se recupereaza de la o zi la alta, ingrijita cu atentie, consultata lunar de echipa de medici specialisti a centrului, mangaiata zilnic de ingerul pazitor al acestui spatiu, Andreea, sotia domnului doctor Mihai Draganescu, Presedintele Asociatiei Ariminia.

Alte cămine din județul Ilfov

vezi toate căminele