Descriere

Stațiunea socială de la Biled, specializată pe îngrijire la domiciliu și servicii de acordare a hranei funcționează din luna noiembrie a anului 1994 și se adresează doar locuitorilor din comună, indiferent de etnie. Concret, aici se oferă îngrijire în sistem ambulatoriu, asistenţă, recuperare şi reinserţia persoanelor vârstnice; găzduirea pentru perioade determinate a persoanelor
vârstnice fără adăpost; servicii de îngrijire socio-medicale și serviciul de „mâncare pe roţi”.
În această unitate sunt asistate persoane cu venituri mici, cărora li se asigură o masă caldă compusă din două feluri, timp de șapte zile pe săptămână, iar pentru cei în imposibilitate de a se deplasa, mâncarea este trasportată la domiciliu. Asistăm 20 de persoane rezidente în Biled. Aici se derulează activități specifice staţiunilor sociale, asigurându-se masă, îngrijire la domiciliu, spălatul lenjeriei și rufelor, cumpărături zilnice.
Partneri ai așezământului sunt Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Ministerul Muncii, Familiei şi Solidarităţii Sociale, Guvernul Germaniei prin „Organizația de Asistență a Șvabilor Bănățeni” Schwabach din Germania. La Biled lucrează trei persoane cu contract, precum și un voluntar.

Păreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Timis

vezi toate căminele