4/16 fotografii

vezi toate

Descriere

În inima orașului Timișoara, oferim condiții premium de îngrijire complete într-o comunitate activă care încurajează buna dispoziție. Pentru noi este o onoare să îi răsfățăm pe cei dragi vouă, ajunși la vârsta senectuții!

Centrul nostru este complet nou, seniorii beneficiind de condiții deosebite de cazare și masă.

Noi încurajăm și asigurăm creşterea calităţii vieţii pentru vârstnicii noştri prin menţinerea unei bune stări de sănătate și de spirit, încurajarea independenţei şi implicării în activităţi interactive. În sala de relaxare special amenajată, ei pot socializa, purta discuții, viziona filme, audia muzică, citi cărți sau pot juca diverse jocuri.

Infățișările vârstei a treia și a patra sunt la fel de diverse ca și numărul celor în etate, prin urmare putem spune că fiecare persoană își pregătește modul de a-și trăi propria bătrânețe pe parcursul întregii vieți. Calitatea acestei vârste “de bronz” a fiecăruia va depinde mai ales de capacitatea personală de a-i culege sensul și valoarea atât pe plan uman cât și pe planul credinței. Centrul nostru susține și încurajează practica religioasa a fiecărui rezident, un sprijin în acest sens fiind și amplasarea noastră în proximitatea unor centre de cult cu tradiție și istorie în Timișoara.

Echipa noastră de profesionişti vine în întâmpinarea nevoilor şi preocupărilor seniorilor, oferindu-le o experienţă calitativă din punct de vedere psihic şi emoţional în această etapă a vieţii, ajutându-i astfel să aibă relații benefice și constructive cu ei înșiși, dar și cu cei din jurul lor. Suntem atenți la tot ceea ce înseamnă siguranță și confort atât pentru rezidenții noștri cât și pentru aparținătorii lor, de aceea detalii cum ar fi butoane de panică în băi și camere sau spații de terapie special amenajate, au fost cu atenție proiectate și realizate.

Servicii

– cazare în camere modern mobilate, cu două paturi, grup sanitar propriu sau comun
– sistem apelare urgență
– bucătărie spațioasă utilată performant, cu echipamente profesionale
– spălătorie profesională (spălare / călcare haine)
– meniuri variate și echilibrate (3 mese pe zi și 2 gustări), în cazul persoanelor în incapacitate de deplasare, masa se servește la pat
– schimbarea așternuturilor o dată pe săptămână și ori de câte ori este nevoie
– administrarea tratamentului medical conform prescripției medicale
– intermedierea permanentă a legăturii cu medici de specialitate pentru servicii medicale diverse
– consiliere pshologică lunară
– consiliere duhovnicească
– medici de specialitate și investigații medicale suplimentare la solicitare
– jocuri de societate și petrecerea timpului în aer liber
– mijloace de comunicare cu familia prin telefon și internet
– televizor plasmă, aer condiționat, internet
– supraveghere continuă și asistență medicală de către asistenți medicali și infirmiere
– consult medical săptămânal
– asistarea și ajutarea în timpul servirii mesei și în activități zilnice individuale
– activități socio-culturale
– sărbătorirea în mod festiv a zilelor de naștere și onomastice
– organizarea de mese festive de Crăciun, Paște, Anul Nou.
– servicii întreținere și menaj zilnic
– servicii de coafură, frizerie, manichiură, pedichiură

ASIGURAREA ȘI SERVIREA MESEI

Oferim 3 mese principale și 2 gustări (una dintre gustări constând în fructe de sezon). Mesele sunt servite la ore regulate, în spațiul special amenajat. Persoanele care nu se pot deplasa vor fi alimentate de către personalul nostru, în cameră sau la pat.

ASISTENȚA SOCIALĂ ȘI PSIHOLOGICĂ

Oferim beneficiarilor noștrii posibilitatea participării la ședințe de consiliere psiho-socială individuală și de grup. De asemenea, specialiștii noștri oferă sprijin în vederea menținerii legăturii beneficiarului cu mediul familial și social.

PROGRAM DE STIMULARE COGNITIVĂ CU PSIHOLOG

Acest program va fi susţinut cu un psiholog de specialitate cu pregătire pentru acest segment de vârstă. La Casa Odobescu Senior Residence, beneficiarii vor putea avea o planificare lunară personalizată cu şedinţe de consiliere psihologică individuală, şedinte de psihoterapie individuală sau în grup: antrenarea rezidentului individual sau în grup în activităţi ce trezesc interesul acestuia (activităţi/jocuri de indemânare, perspicacitate, concentrare, memorie, relaxare – pictură, desen, modelaj – etc)

SERVICIILE MEDICALE CONSTA ÎN

– supraveghere generală (asigurată de infirmiere) 24/24
– supraveghere medicală (asigurată de asistența medicală) 12/24
– evaluarea săptămânală a fiecărui rezident de către un medic generalist
– asigurarea serviciului de ambulanță în caz de urgență și transportul la spital
– administrarea tratamentului medical (pe care familia își ia obligația să îl procure și să îl asigure lunar) la indicația medicului specialist sau a medicului de familie

Hartă

Str. Alexandru Odobescu Nr. 24a, Timișoara, TimișPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Timiș

vezi toate căminele