4/13 fotografii

vezi toate

Descriere

Este situata in Sannicolau Mare, intr-o zona linistita linga Canalul Aranca, intr-un imobil nou si modern.

Este locul perfect unde seniorii beneficiaza de ingrijire, siguranta si confortul necesar unei batraneti linistite.Sunt foarte bine ingrijiti,conditii optime de ingrijire a persoanelor varstnice care au ramas singure sau care au probleme de sanatate si care cauta un loc linistit si deosebit unde sa socializeze.La noi vor beneficia de conditii deosebite de cazare, agrement, supraveghere medicala si sociala permanenta, precum si de un meniu variat si atent selectat, care sa respecte dieta personala.

Activitatea noastră a început din respect,siguranta si dragostea persoanelor in varsta. Venim in intimpinare cu o locatie unde dorim sa oferim persoanelor singure si varstnice un stil de viata ferit de grijile sociale specifice varstei.
Nu este un azil de bătrâni (în vechea concepţie), este o CASA a BUNICILOR care asigură îngrijire personalizată adresată fiecărui senior în parte, pastrând şi încurajând independenţa şi intimitatea fiecăruia, oferind ATMOSFERA DE ACASA. Este organizată ca o gospodărie tradiţională de dimensiune mai mare. Este foarte important ca persoanele vârstnice care sunt rezidenţii noştri să se simtă ca acasă, ca în propria familie.

In caminul nostru seniorii vor regasi confort, liniste si o atmosfera prietenoasa.Astfel, ei nu se vor simti singuri, ci vor fi inconjurati de persoane asemenea lor cu care pot discuta sau impartasi activitati placute. Aici incurajam bunicii sa-si petreaca impreuna timpul prin activitati sociabile, plimbari, vizionarea emisiunilor preferate si alte activitati recreative, realizand terapia ocupationala atat de necesara varstei a treia. In acest mod vom pastra active atat mintea cat si trupul, cu efect benefic asupra sanatatii si starii de spirit.
Multi dintre voi se afla la sute sau mii de kilometri departare, iar sentimentul de neputinta sau stres poate deveni o adevarata problema. Chiar daca distanta nu reprezinta o piedica, timpul aflat la dispozitie este foarte limitat in conditiile unei vieti profesionale sau de familie aglomerate.
In toate aceste cazuri, PENSIUNEA CASA-BUNICILOR ofera solutia perfecta in Sannicolau mare jud Timis, prin serviciile de ingrijire prestate celor dragi voua.

Servicii

SERVICII oferite:
-Cazare pe perioada nedeterminata
-Pregatirea si servirea mesei – 3 mese principale si 2 gustari, meniu adaptat nevoilor fiecarei persoane, intr-un mediu igienic si ambient placut
-Supraveghere in administrarea medicatiei
-Ingrijire si asistenta sociala permanenta
-Asistenta in toate activitatile zilnice
-Asistenta la deplasare
-Asistenta la imbracat / dezbracat
-Asistenta la hranire
-Asistenta la toaleta zilnica
Igiena corporala zilnica si baie asistata
-Zilnic spalat de rufe personale si lenjerii de pat, prosoape
-Servitul hranei in camera si ajutor la hranit daca este cazul
-Socializare in livingul special amenajat sau in gradina noastra
-Periodic medic de familie care evalueaza fiecare rezident
-Monitorizarea parametrilor fiziologici zilnic (temperatura, tensiune arteriala, puls, scaun)
-Servicii de coafura si frizerie
Pampers ocazional

Medicatia fiecarui rezident este stabilita de medicul de familie si adusa lunar la camin de catre familia rezidentului,in cazuri extreme se discuta cu conducerea caminului.
Serviciile noastre nu includ medicatia, pampers si consultatii medici specialisti.

SPATIU SI DOTARI
-Dispune de o capacitate 22 paturi in 8 camere mari spatioase si bine aerisite,dotate cu mobilier nou, modern, paturi cu saltea rabatabila cu telecomnada, cu baie proprie, camere cu 1,2,3 si 4 paturi.
-Pe fiecare nivel al caminului se afla cite o sala de mese si frigider.
-Living mare,generos dotat cu canapele, fotolii, TV Plasma, DVD, sistem audio, internet wireless,biblioteca, avand deschidere catre spatiul verde din curtea interioara si gradina, pentru activitati libere si relaxare,sau sa joace diverse jocuri (sah, remi, carti, table)
-In spatiile comune ( living ) sunt amplasate camere de supraveghere ce pot fi accesate live de membrii familiei.
-Bucatarie proprie utilata modern ce respecta standardele igienico-sanitare
-Garderoba cu imbracamintea pentru sezonul de schimb
-Spalatorie,uscatoria si calcatorie proprie.
-Pentru mentinerea conditiei fizice si recuperare medicala avem in dotare biciclete medicinale pentru miscare usoara.
-De asemena dispune de o gradina cu flori, trandafiri, fintina arteziana, pomi si multa verdeata, intr-o zona foarte linistita, pe o suprafata 750 mp, o curte amenajata cu spatii verzi pentru relaxare, banci, sezlonguri, terasa, mese si scaune, pavilion.

ACTIVITATI
Prin activitatile desfasurate in Casa-Bunicilor dorim sa asiguram persoanelor in varsta posibilitatea de a se implica in activitati cat mai diverse, potrivite varstei si conditiei de sanatate. Astfel, folosind mintea si trupul se construieste baza unei vieti active si fericite.
Acest lucru favorizeaza intretinerea memorieri, a concentrarii si a procesului de gandire in general.
Socializarea in cadrul grupului cu persoane din aceeasi generatie conduce la imbunatatirea echilibrului psihic.
De asemenea, desfasurarea regulata a activitatilor ajuta la intarirea sistemului imunitar si reduce stresul. Dupa o zi in care bunicii si-au ocupat timpul in mod placut, somnul devine mai usor si este mai linistit.
Bunicii pot alege in functie de preferinte dintre urmatoarele activitati:
-Program de mentinere a conditiei fizice si recuperare medicala;
-Jocuri de societate si petrecere a timpului liber (sah, table, remi, carti de joc, domino, etc.);
-Plimbari in parcul propriu situat in curtea casei sau in parcul din oras, unde se va merge organizat in grup cu insotitor din partea caminului.
-Excursii organizate cu insotitor din partea caminului,in statiuni balneare din apropiere (Buzias,Calacea,Baile Herculane,Felix).
-Ore de desen si lucru manual;
-Program de seara cu muzica la pian, cinema sau lectura;
-Petreceri organizate cu ocazia zilei de nastere, onomastice si sarbatori religioase;
-Pentru a comunica ori de cate ori se doreste cu familia asiguram acces nelimitat la internet si telefon.

Hartă

Str. Comloşului 3, Sannicolau Mare, TimișPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Timiș

vezi toate căminele