3/3 fotografii

Descriere

Centrul de Ingrijire "Alinare Mica" si-a deschis usile pentru a oferi servicii sociale de calitate pentru persoane vulnerabile de varsta a III-a.
Se deruleaza doua programe: un serviciu de catering si un hospice.
Programul de catering "o masa calda pe zi" are ca grup tinta persoane de varsta a III-a care nu mai reusesc sa isi gateasca hrana datorita starii de sanatate.
Hospice "Alinare Mica" ofera servicii de gazduire si ingrijire paliativa pentru persoane adulte aflate in fazele terminale ale unei boli incurabile. Cand nu mai poate fi vorba de vindecare, ingrijirea paliativa cauta posibilitati pentru a alina suferinta si durerea intr-un mod demn si respectuos.
In cautarea permanenta de imbunatatiri a calitatii serviciilor oferite, cuvinte cheie sunt alinare, respect si demnitate.
"Si El va sterge orice lacrima din ochii lor si moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigat, nici durere nu vor mai fi, caci cele dintâi au trecut"Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul 21:4
Catering "O masa calda"
Prin programul "O masa calda pe zi" oamenii, care din motive medicale nu mai au posibilitatea sa isi prepare hrana, pot primi gratuit o masa calda acasa.
Soferul Fundatiei Izvor livreaza zilnic, de luni pana vineri, hrana calda la domiciliul beneficiarilor.
Programul se deruleaza din anul 2004 si este acreditat de Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociala Iasi din cadrul Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Servicii

"Ingrijirile paliative au ca obiectiv cresterea calitatii vietii pacientilor si a familiilor lor care se confrunta cu problemele cauzate de o boala incurabila. Pentru a creste calitatea vietii, se previne si usureaza suferinta prin identificarea din timp, evaluarea si tratarea impecabila a durerii si a altor probleme de natura fizica, psihologica si spirituala." (Din definitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 2002)
Centrul de Ingrijire "Alinare Mica", care face parte din Fundatia Izvor din Iasi, este deschis dîn ianuarie 2010 si ofera îngrijire paliativa unui numar de 19 beneficiari.
Serviciile oferite sunt acreditate de Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociala Iasi din cadrul Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
Beneficiarii gazduiti si ingrijiti in Centrul de Ingrijire "Alinare Mica", sunt persoane adulte in faze terminale, cu boli incurabile sau in faze de recuperare. Ingrijirea este acordata de catre o echipa multi-disciplinara.
Serviciile oferite sunt:
-gazduirea, hrana, echipamentul si conditiile igienico-sanitare necesare îngrijirii beneficiarilor;
-asistenta medicala (tratamente, ingrijirea plagilor si escarelor, controlul durerii etc);
-supravegherea permanenta a starii de sanatate a beneficiarilor;
-psihoterapie, consiliere psihologica, logopedie.
Intr-un mediu demn si confortabil, este promovata calitatea vietii beneficiarilor si a familiilor acestora.

Hartă

Strada Eternitate Nr. 109, Iasi, IasiPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Iasi

vezi toate căminele