4/8 fotografii

vezi toate

Descriere

In Romania exista sute de mii de batrani care locuiesc singuri, fara un ajutor din partea cuiva. Migratia fortei de munca a lasat in urma sute de mii de parinti si bunici care locuiesc singuri in casele lor.
Sistemul de ingrijire a batranilor in Romania este aproape inexistent si este considerat de toate guvernarile ca fiind o mare povara bugetara.
Nu exista proceduri clare prin care autoritatile pot fi obligate sa se implice in ingrijirea batranilor. In tara noastra exista mai putin de 500 de aistenti sociali cu studii de specialitate care lucreaza in administratia publica locala, practic, exista un asistent social la peste 1.280 de batrani.
Ma numesc Horodnic Maricica si incerc din rasputeri sa fac ceva pentru acesti batrani. In copilarie am trecut prin momente grele, neavand parte de caldura unui camin, de iubirea parintilor sau de educatia care mi-as fi dorit. Viata m-a invatat ca e imperativ necesar sa fac ceva, ceva ce nu a facut nimeni pentru mine.
Dupa 15 ani petrecuti in Italia m-am intors in sfarsit acasa. M-am intors in orasul in care am crescut intr-un camin de copii, hotarata sa faca ceva pentru copiii fara familie sau pentru bataranii ramasi singuri.
Am infiintat o asociatie nonprofit sa poat venii in sprijinul batranilor ramasi singuri: ASOCIATIA GLASUL BUNICILOR
In cardrul asociatiei am pus pe picioare o casa in care batranii își gasesc linistea, voia buna si tot ceea ce le este necesar pentru asi petrece zilele in conditii decente. CASA MARIA BOTOSANI este un camin in care orice persoana varstnica si-ar dori sa locuiasca. Un camin in care linistea si caldura sufleteasca sunt puse pe primul loc si care orice batran trebuie sa aiba , dupa atatia ani de munca, greutati si sacrifii.

Servicii

Foarte multe persoane in varsta sufera de singuratate mai ales in timpul zilei, atunci cand familia este la serviciu, cand copii sau nepotii sunt plecati in strainatate sau cand pur si simpu au ramas singure. De aici nu mai este nici un pas pana la anxietate sau depresie.

CASA MARIA BOTOSANIl este caminul care asigură o viaţă decentă acelor vârstnici care au nevoie de îngrijire specială şi supraveghere permanentă, în limita unui număr de 22 persoane.

Caminul dispune de camere in regim pensiune cu 2, 3 si 4 paturi, grupuri sanitare, TV si internet.

Asigurarea si servirea mesei (3 principale si 2 gustari) cat si prepararea meniurilor speciale pentru diferite afectiuni (HTA, diabet zaharat etc.), iar pentru persoanele nedeplasabile asiguram servirea mesei la pat. Persoanele apte sa participe la prepararea hranei sunt binevenite in bucataria casei.

Condiţii şi ajutor în menţinerea igienei personale.

Spalarea si calcarea hainelor personale si a lenjeriei intime.

Asistenta si supraveghere medicala permanenta oferita de personal calificat. Personalul specializat ofera servicii de administrare a tratamentului conform schemei terapeutice, administrarea tratamentului in caz de urgenta, ingrijirea corporala zilnica sau ori de cate ori este nevoie..

Rezidenţii beneficiază de activităţi de socializare şi recreere precum: vizionare TV, lecturare presă sau cărţi din bibliotecă, jocuri de şah şi rummy in salon special amenajat. Activitati speciale pentru imbunatatirea starii generale. Folosim diverse terapii, programe sociale, terapie ocupationala, astfel incat, comunicarea verbala sau nonverbala sa aduca beneficii varstnicilor. Sărbătorirea zilelor de naştere şi a principalelor sărbători religioase.

Toate aceste servicii nu ar valora nimic daca nu ar fi insotite de bunavointa, grija si nu in cele din urma iubire fata de cei ce ne-au crescut si educat. De aceea punem la dispozitia dumeavoastra si sentimentele noastre.

Hartă

Str. Ana Ipatescu, Nr. 9, Botosani, BotosaniPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Botosani

vezi toate căminele