Descriere

Unitatea de Asistenta Medico – Socială Salişte a funcţionat prin reorganizarea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă înfinţat în 01.11.1961, având continuitate în asigurarea serviciilor medico–sociale. De la reorganizare, unitatea a funcţionat într-un sediu nou dotat corespunzător, la nivelul standardelor europene.
Amplasamentul clădirii se află în intravilanul oraşului Sălişte, în zona de nord a acestuia, accesul realizându-se din strada Gării, pe strada Piatra Albă, nr.2.
“O viaţă demnă pentru fiecare“ este principiul şi scopul care stau la baza funcţionării unităţii.
Unitatea de Asistenta Medico–Socială Salişte este o instituţie publică bugetară, rezidenţială şi de zi cu personalitate juridică aflată în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu.
Ingrijirea se realizează după conceptul de îngrijire personalizată, ţinându-se cont de nevoile individuale ale fiecărui vârstnic, care se află în îngrijirea unităţii noastre.
Unitatea de Asistenţă Medico–Socială Salişte funcţionează ca unitate spitalicească pentru îngrijit bolnavi cronici – grav care sunt şi cazuri sociale. Bolnavii sunt transferaţi aici din secţiile Spitalul Judeţean Sibiu care nu au sectoare de cronici, respectiv neurologie, oncologie, cardiologie, ortopedie sau sunt internaţi după o posibilă evaluare conform grilei de evaluare medico–socială.
Unitatea promovează drepturile omului la o viaţă demnă indiferent de vârstă, sex, religie, etnie sau apartenenţă politică.
Unitatea îngrijeşte toate categoriile de bolnavi cronici, somatici, necontagiosi şi cazuri sociale.
Unitatea îşi asumă o activitate specială în furnizarea de servicii medico–sociale către persoanele nevoiaşe care aparţin vârstei a treia.

Servicii

Criteriile de eligibilitate ale solicitanţilor sunt:
Persoanele vârsnice cu afecţiuni incurabile dependente de serviciile medico–sociale;
Persoanele dependente medico–social fără aparţinători legali;
Persoanele dependente medico–social fără posibilităţi materiale de asigurare a întreţinerii;
Persoanele dependente medico–social care nu au posibilitatea de a beneficia de asistenţă medico–socială neinstituţionalizată.
Persoanele aflate în dificultate cu diverse nevoi şi fără protecţie pentru diverse situaţii cu risc îşi găsesc locul în Unitatea de Asistenţă Medico–Socială Sălişte.

Hartă

Str. Piatra Alba, Nr.2, Săliște, SibiuPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Sibiu

vezi toate căminele