Descriere

Fundaţia Creştină”Osana”, este o Fundaţie nonprofit şi nonconfesională, bazată pe principiile Sfintei Scripturi și care promovează principiile şi valorile creştine. Fundaţia Creştină ”Osana” a fost înfiinţată în primăvara anului 2007 din dorinţa sinceră de a-L iubi şi onora pe Dumnezeu, Tatăl nostru, pe Domnul Isus Hristos, Mântuitorul nostru, şi de a ne iubi şi ajuta semenii.

Obiectivele Fundației Creştine “Osana”:
1. Ajutorarea săracilor, prin acordarea de asistenţă materială şi spirituală;
2. Susţinerea Căminului pentru persoane vârstnice sărace (văduve, bătrâni neajutoraţi, etc.), numit: “Căminul Nostru”;
3. Ajutorarea copiilor orfani ;
4. Vizitarea şi ajutorarea materială şi spirituală a bolnavilor aflați în imposibilitatea financiară, de a-și plăti tratamentele medicale,
5. Ajutorarea materială și spirituală a deţinuţilor din penitenciare;
6. Distribuirea gratuită a Sfintei Scripturi (Biblia).

"Căci am fost flămând, şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit; am fost gol şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi aţi venit să mă vedeţi; am fost în temniţă şi aţi venit pe la Mine.” (Sfânta Scriptură)

Servicii

Cu toţii avem în noi o dorinţă care ne motivează să învăţăm lucruri, să facem acţiuni, să trăim, să ne dezvoltăm. Când vorbim de dezvoltare ne gândim la felul în care noi creştem şi ne adaptăm acestei lumi. Începând cu dezvoltarea personală, spirituală şi până la dezvoltarea socială, fiecare din noi suntem interesaţi de a o face cât mai bine, iar unii dintre noi cât mai repede. Însă asemenea unui stejar, orice dezvoltare implică timp, răbdare, uneori suferinţă, alteori provocare şi fără să realizăm prea mult, "creştem" şi ne dezvoltăm.

Totuşi printre noi sunt semeni ai noştri a căror dezvoltare nu este una plăcută, iar a altora s-a oprit. Pentru unii din aceştia s-a orit temporar, pentru alţii definitiv. În privinţa unora mai putem face câte ceva împlinindu-ne menirea ca oameni pe acest pământ.

De aceea cu ajutorul bunului Dumnezeu pentru aceia care au ajuns în situaţia de nevoie socială, poate chiar îşi trăiesc viaţa la limita sărăciei (pentru unii dintre aceştia, graniţa sărăciei a fost depăşită de mult, putând fi prinşi, cu uşurinţă, în lista celor săraci), Fundaţia Creştină ”Osana” doreşte să le vină în ajutor prin diferitele proiecte, pe care le-a desfăşurat începând cu anul 2007 şi până în prezent, prin următoarele servicii oferite:
Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice, "Căminul nostru"

Serviciul social oferit vizează următoarele categorii sociale: persoane vârstnice sărace, fără venituri sau cu venituri mici care se află în situaţie de dificultate. Acest tip de serviciu social de îngrijire în regim rezidenţial este destinat persoanelor vârstnice sărace, nevoiaşe şi a celor care independent de voinţa lor au ajuns în situaţia de dependenţă, nemaiputând să se gospodărească singure sau din lipsa susţinătorilor legali (copii, rude etc.).

Caminul dispune de 20 de locuri iar admiterea se face în funcție de disponibilitatea locurilor libere, în urma analizării situației sociale a fiecărui potențial beneficiar care a depus cerere de admitere.

Prin Căminul pentru persoane vârstnice asigurăm următoarele tipuri de servicii şi activităţi destinate beneficiarilor noştri:

-Servicii de bază care constau în: găzduire pe o perioadă nedeterminată sau în unele cazuri determinată, asigurarea hranei în tot acest timp și activităţi de ajutor şi îngrijire medicală
-Servicii de asistare socială
-Servicii de îngrijire medicală şi recuperare fizică
-Servicii de informare şi consiliere
-Servicii de socializare

Toate serviciile si facilitatile oferite de către Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice “Căminul nostru” sunt oferite cu titlu gratuit, în numele Domnului Isus Hristos, ca urmare a binecuvântării Lui și ca dovadă a dragostei noastre pentru El și față de semeni.

Casele de tip familial pentru copii orfani şi abandonaţi “Sara”, “Miriam”, “David”, “Ionatan”
Fiecare casă de tip familial funcționează într-un spațiu special destinat pentru această activitate și dotată corespunzător vârstei copiilor.

Spațiul CTF include: 4 dormitoare, 1 baie pentru fete, 1 baie pentru baieti, bucatarie, debara, sufragerie, 2 holuri, 2 terase, scara de acces la mansardă, curte de joacă

Facilități comune: teren de sport, sală de sport.

Capacitate număr de locuri: 28

Toate activitățile furnizate de Fundația Creștină „Osana” sunt îndreptate în mod exclusiv spre beneficiarii serviciului social pe principiul interesului superior al copilului.

Toate serviciile sunt oferite gratuit.

Oferim gratuit urmatoarele servicii:

1. Gazduire
2. Asigurarea hranei
3. Asigurarea de îmbrăcăminte, încălțăminte și alte echipamente
4. Prevenirea îmbolnăvirilor
5. Servicii medicale
6. Servicii de educatie
7. Servicii de socializare si recreere
8. Servicii de consiliere si suport

Misiunea noastră este de a furniza sau de a asigura accesul copiilor pe o perioada determinata la gazduire, ingrijire, educatie si pregatire in vederea reintegrarii sau integrarii familiale si socio-profesionale.

Serviciul social de sprijin şi ajutor pentru persoane şi familii sărace.

Fundamentul ce sta la baza acestui serviciu este cel prezent in invataturile Sfintei Scripturi, cu privire la importanta si iubirea semenului, pe de o parte, dar si implinirea nevoilor de ordin material si spiritual, pe de alta parte.

Acest serviciu social este infiintat pentru a veni in sprijinul categoriilor de persoane sarace, nevoiase si a celor care, independent de vointa lor au ajuns in situatia de excluziune sociala. Dintre acestia fac parte: persoane varstnice, care sunt bolnavi si singuri, copii, adolescenti si tineri care sunt orfani, fie ca au fost, sau nu, in evidenta unui centru de ingrijire, a mamelor sau tatilor cu multi copii, ramasi singuri in urma decesului sau a divortului, precum si a familiilor cu un numar mare de copii.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor beneficiarilor noştri, desfăşurăm următoarele activităţi:

Acţiuni de identificare a persoanelor sau a familiilor aflate în dificultate, precum şi stabilirea cât mai exactă a cauzelor care au determinat vulnerabilitatea şi situaţia de nevoie socială,
Servicii de consiliere constând în suport moral şi spiritual pentru a depăşi criza în care se află beneficiarii,
Discuţii cu un caracter consultativ, de informare asupra drepturilor şi obligaţiilor ce le revin, având drept scop orientarea către instituiile abilitate pentru realizarea demersurilor în vederea obţinerii unor drepturi sociale,
Măsuri şi acţiuni de urgenţă în vederea reducerii efectelor situaţiilor de criză care au generat starea de excluziune socială, constând în ajutor material: bani, alimente, haine, obiecte de uz casnic etc.
Monitorizarea beneficiarilor prin vizitarea şi preocuparea permanenţă faţă de aceştia,
Organizarea de activităţi cu caracter cultural şi spiritual.
Prin oferirea acestor servicii, noi dorim să-l cinstim pe Domnul Isus Hristos care ne învaţă că: ”...este mai ferice să dai, decât să primeşti...”, considerând că din ceea ce avem noi trebuie să ajutăm şi pe aceia dintre noi care trec prin situaţii grele în viata.

Cantina socială
Serviciile cantinei sociale din cadrul fundatiei sunt dedicate persoanelor sau familiilor cu nevoi sociale, în scopul depășirii situațiilor de dificultate în care se află și creșterii calității vieții.

Pentru oferirea unei mese calde pe zi, beneficiarii trebuie sa aiba domiciliul stabil pe raza localitatilor invecinate punctului de lucru a cantinei sociale (Rasnov, Tohanu Vechi, Bran, Sohodol, Zarnesti, Predelut etc)

Hartă

Str. Branului, Nr. 2, Zarnesti, BrasovPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Brasov

vezi toate căminele