4/6 fotografii

vezi toate

Descriere

Asociația Umanitară “Acoperământul Sfânta Teodora , cu sediul în localitatea Brașov, str. Plugarilor, nr. 6M, judetul Brașov, este o instituţie privată de asistenţă socială, de interes judeţean.

În prezent, în cadrul asociației noastre funcționează serviciul social “Căminul pentru persoane vârstnice Sfânta Teodora”, scopul acestuia fiind furnizarea de servicii de găzduire, asistență și suport pentru asigurarea nevoilor de bază ale persoanelor vârstnice.

Serviciul social “Căminul pentru persoane vârstnice Sfânta Teodora” se organizează şi funcţionează cu respectarea principiilor generale care guvernează sistemul naţional de asistenţă socială, precum şi a principiilor specifice care stau la baza acordării serviciilor sociale.

Servicii

Căminul nostru este conceput pentru a oferi un maxim de confort și siguranță seniorilor care sunt beneficiarii serviciilor noastre.

Beneficiarii direcți ai Căminului pentru persoane vârstnice Sfânta Teodora sunt persoane vârstnice care îndeplinesc concomitent următoarele criterii:
1. Sunt persoane care, indiferent de starea de sănătate, își exprimă dorința de a beneficia de serviciile căminului;
2. Dispun de resurse financiare pentru plata prestațiilor ce urmează a fi primite.
Observație: Nu pot beneficia de serviciile și prestațiile oferite, persoanele vârstnice care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap.
Serviciile oferite constau în principal din:

Găzduire pe perioadă determinată/nedeterminată
Asistenţă medicală şi îngrijire permanentă
Asistenţă paleativă
Consiliere psihologică
Socializare şi petrecere a timpului liber
Cazare pe perioadă determinată/nedeterminată

Căminul are 6 camere destinate găzduirii seniorilor, dotate cu 3 respectiv 4 locuri, cu băi individuale, TV în fiecare cameră, un living spațios care permite relaționarea rezidenților, spațiu special amenajat pentru a servi masa, terasa exterioară amenajată pentru petrecerea timpului liber.

Asigurarea și servirea mesei

Oferim 3 mese principale și 2 gustări (una dintre gustări constând în fructe de sezon). Alimentația rezidenților noștri este asigurată prin intermediul unei firme de catering. Mesele sunt servite la ore regulate, în spațiul special amenajat. Persoanele care nu se pot deplasa vor fi alimentate de către personalul nostru, în cameră sau la pat.

Asistența socială și psihologică

Oferim beneficiarilor noștrii posibilitatea participării la ședințe de consiliere psiho-socială individuală și de grup. De asemenea, specialiștii noștrii oferă sprijin în vederea menținerii legăturii beneficiarului cu mediul familial și social.

Servicii medicale constau în:

– supraveghere generală (asigurată de infirmiere) 24/24;
– supraveghere medicală (asigurată de asistența medicală) 12/24;
– evaluarea săptămânală a fiecarui rezident de către un medic generalist;
– asigurarea serviciului de ambulanță în caz de urgență și transportul la spital;
– administrarea tratamentului medical (pe care familia își ia obligația să îl procure și să îl asigure lunar) la indicația medicului specialist sau a medicului de familie.

Servicii de îngrijire personală

Igienizarea și toaletizarea rezidenților se va efectua ori de câte ori este necesar. Curațenia spațiului locativ va fi realizată zilnic și ori de câte ori este necesar.

Servicii de socializare și petrecere a timpului

În cadrul căminului sunt organizate evenimente, aniversări, petreceri de Paște, Crăciun, Revelion, etc. De asemenea, există posibilitatea de socializare în camera de zi dotată cu TV, table, șah, rummy și cărți.

Hartă

Str. Plugarilor, Nr. 6m, Brasov, BrasovPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Brasov

vezi toate căminele