2/2 fotografii

Descriere

Casa Seniorilor Zamfira este situată în Comuna Lipăneşti, Sat Zamfira în apropierea Mânăstirii Zamfira, renumit centru monahal, departe de agitaţia oraşului, într-un loc ferit de zgomot şi poluare, într-un cadru natural verde, zonă liniştită, aer curat şi ozonat, având în apropiere pădure si o livadă de pruni de apoximativ 10 hectare.

Clădirea este pe doua nivele, cu dormitoare de 1, 2 şi 3 paturi, având o capacitate de 22 de camere spaţioase, luminoase şi călduroase, respectiv 60 de locuri, cu mobilier modern, încălzire centrală, televizor, internet, cablu, telefon, club cu billiard, şah, table, bibliotecă, curte de aproximativ 3000 de m2, foişor, grădină, gospodarie anexă (iepuri, găini, porci, raţe, fazani, porumbei), asigurând un cadru familiar cald şi tandru.

Alimentaţia este pregătită în fiecare zi în bucătăria proprie, 3 mese pe zi şi două gustări, meniu administrat după nevoia fiecăruia, conform cerinţei bolii.

Servicii

Servicii si Facilitati oferite rezidentilor:
-Ingrijire persoane varstnice;
-Ingrijire bolnavi;
-Ingrijire persoane cu handicap;
-Ingrijire bolnavi cu Alzheimer;
-Asistenta medicala;
-Consiliere psihologică, psihoterapie;
-Evaluare clinica;
-Consult medical saptamanal;
-Infirmiere;
-Geriatrie;
-Asistenta sociala.

Casa Seniorilor Zamfira este locul unde rezidentii sunt foarte bine ingrijiti si personalul nostru se ocupa indeaproape de pastrarea si imbunatatirea conditiei fizice si psihice. La Casa Seniorilor Zamfira, cei dragi dumneavoastra vor beneficia de conditii deosebite de cazare, agrement, supraveghere sociala permanenta, precum si de un meniu variat si atent selectat.

Oferim cazare pe perioade determinate şi nedeterminate;

-Cazare in camere cu 1, 2 şi 3 paturi, cu confort ridicat, fiecare dotata cu televizor, spatiu de depozitare pentru lucrurile personale si servicii de spalatorie, uscatorie si calcatorie;
-Pregatirea si servirea mesei – 3 mese principale si doua gustari, meniu individualizat, in functie de regimul dietetic, adaptat nevoilor fiecarui resident, intr-un mediu igienic si ambient placut;
-Supravegherea si administrarea medicatiei;
-Ingrijirea si asistenta sociala permanenta;
-Asistenta in toate activitatile zilnice;
-Asistenta la deplasare;
-Asistenta la imbracat / dezbracat;
-Servitul hranei in camera si ajutor la mancat daca este cazul;
-Asistenta la toaleta zilnica;
-Igiena corporala zilnica si baie asistata;
-Asigurarea consumabilelor cu caracter social (hartie higenica, sampon, gel de dus, pasta de dinti, si de ras, prosoape, lenjerie de pat)
-Zilnic spalat de rufe personale si lenjerii de pat, prosoape;
-Socializare in livingul special amenajat sau in gradina noastra;
-Periodic medic de familie care evalueaza fiecare rezident
-Monitorizarea parametrilor fiziologici (temperatura, tensiune arteriala, puls, scaun);
-Petrecerea timpului liber in spatiu de socializare: TV, internet, activitati recreative, programe distractive, ateliere de lucru manual, pictură, jocuri de societate, proiectii de filme, muzica, dans etc.;
-Sarbatorile religioase vor fi sarbatorite festiv, precum si zilele de nastere ale rezidentilor nostrii;
-Asitenta religioasa – spirituala, prin rugaciuni si servicii religioase caracteristice nevoilor spirituale.


Activitati:
Pentru persoanele varstnice, izolarea, singuratatea, slabirea stimei de sine si a increderii in propriul eu, pe fondul declinului fizic si psihic reprezinta fenomene frecvente.

In Casa Seniorilor Zamfira aceste reprezentari sunt de domeniul trecutului: socializarea constituie o principala coordonata a vietii comunitare, rezidentii cunoscandu-se reciproc prin prisma unor activitati intelectuale ori turistice diferite, ceea ce contribuie la buna exersare a fluxului memoriei, a impartasirii unor amintiri, la stimularea memoriei creative si imaginative, precum si la dialog si exercitiu discursiv.

Sarbatorile religioase, zile onomastice ori aniversari sunt realizate periodic pentru rezidentii care le petrec ca principal pretext pentru cunoasterea reciproca si impartasirii unor bucurii specifice vietii in comunitate. In aceasta maniera, masurile culturale sunt imbinate cu cele spirituale pentru crearea atmosferei de familie, a orizonturilor de comuniune, a contextelor de coabitare.

Seratele manifestate ca vizionari colective de film, plimbarile in aer liber, promenadele in parcul special amenajat in incinta institutiei, orele de consiliere duhovniceasca sau participarea la sfintele slujbe: toate acestea formeaza un mediu tihnit, demn pentru reculegere, meditatie, recreere, confort fizic si psihic, odihna.

De asemenea Casa Seniorilor Zamfira organizează excursii (2 sau 3 pe an) în diverse locuri, mini-vacante la munte de câte o saptamâna, plimbari în aer liber, terapia prin desen – pictura.


INGRIJIRE LA DOMICILIU
Serviciile noastre de îngrijire la domiciliu sunt destinate seniorilor, bolnavilor şi persoanelor cu dizabilităţi.

Casa Seniorilor Zamfira furnizează un spectru larg de îngrijire atât personală cât şi complexă pornind de la asistenţă şi suport în cadrul sarcinilor zilnice precum activităţi de menaj, plata facturilor, efectuarea cumpărăturilor, activităţi diverse de recreere şi mergând până la susţinerea intensivă după o spitalizare sau recuperare în urma unei boli.

Serviciile de îngrijire la domiciliu ajută la menţinerea şi dezvoltarea independenţei persoanelor în vârstă sau bolnave, a posibilităţii lor de a alege şi controla deciziile ce afectează calitatea vieţii de fiecare zi.

Serviciile de îngrijire la domiciliu au ca scop menţinerea sănătăţii şi a stării de bine a seniorilor, păstrarea aptitudinilor lor necesare în viaţa de fiecare zi, adaptarea lor la noile realităţi şi menţinerea demnităţii şi a respectului celor din jur.

Menajul sau pregătirea mesei pot deveni sarcini din ce în ce mai dificile pentru seniori sau bolnavi.

Casa Seniorilor Zamfira oferă asistenţă pentru numeroasele activităţi de zi cu zi.

Pentru seniori şi bolnavi personalul oferă sprijin într-o serie de situaţii specifice:
-Ajutor la îmbrăcat;
-Poziţionarea în scaun sau în pat;
-Ajutor la deplasarea prin locuinţă;
-Ajutor pentru cei aflaţi în scaun cu rotile.

Activitati zilnice pt. ingrijirea la domiciliu:
-Supraveghere în vederea asigurării siguranţei;
-Transport;
-Socializare;
-Stimulare cognitivă;
-Gătit;
-Menaj;
-Spălat rufe.

Pe măsura ce limitările seniorilor sau bolnavilor evoluează, chiar şi igiena personală poate deveni o provocare. Indiferent de asistenţa de care cei dragi au nevoie, noi ne putem adapta.
-Asistenţă la îmbăiere şi duş;
-Igiena pentru cei imobilizaţi;
-Bărbierit;
-Igiena orală.

Hartă

Dn 1a, Sat Zamfira, PrahovaPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Prahova

vezi toate căminele