4/17 fotografii

vezi toate

Descriere

Căminul pentru bătrâni Sanatour este situat în comuna Izvoarele (Prahova), pe DN1A, la 8 km de Vălenii de Munte spre Cheia – Braşov, la 5 km de mănăstirea Crasna şi la 99 de km de Bucureşti. Este o localitate liniştită cu aer curat, înconjurată de dealuri, păduri şi livezi. Cadru natural propice relaxării, odihnei şi tratamentului, într-un loc ferit de zgomote şi poluare.

Căminul de bătrâni este înconjurat de un parc de 2500mp. Căminul de bătrâni Sanatour se adresează în primul rând celor cărora activitatea profesională nu le permite să se ocupe de părinţi sau de rude ce au nevoie de îngrijire.

Căminul de bătrâni o destinaţie pentru cei cu sau fără probleme de sănătate şi ofera îngrijire la standarde europene.
Un mod de viaţă nestresant!

Servicii

CAZARE
Căminul pentru bătrâni Sanatour beneficiază de o construcţie nouă cu trei etaje, executată 80% cu materiale ecologice. Centrul a fost edificat pe locaţia unui fost conac, înglobând în clădire o fântână veche de 200 de ani. Lift nou, scară amplă din lemn de pin, rampe pentru accesul persoanelor cu handicap. Capacitate: 60 de locuri în camere cu unul sau două paturi, ambianţă familială, mobilier nou.

În căminul pentru bătrâni Sanatour, peste tot există balcoane, cu perspectivă montană - la est, vârful Cetăţuia, la nord-vest, Munţii Moaşa, Trifoiul, Nebunaşul şi Poiana Mare. Fiecare cameră are baie proprie (cu preşuri şi accesorii care evită alunecarea). Alte dotări: coafură, frizerie, cablu TV, internet, telefon, sonerie pentru alertarea personalului de supraveghere generală. Clădirea beneficiază de o spălătorie profesională. Se permite decorarea camerei cu obiecte personale (tablouri, mileuri, bibelouri, etc.).

Personalul căminului pentru bătrâni este educat pentru îngrijire cu dragoste şi loialitate. Nu este permisă ţinerea animalelor în camere. Fumatul este interzis în zonele de uz comun, inclusiv în camere. Ambient apropiat de cel de acasă. Oaspeţii rezidenţilor pot rămâne peste noapte şi servi masă împreună cu rudele lor.

Căminul pentru bătrani Sanatour oferă cazare şi relaxare şi persoanelor care doresc să petreacă o vacanţă într-un loc adecvat.

MASA
În căminul pentru bătrani Sanatour, se asigură patru mese pe zi cu meniuri speciale, dietetice, în acord cu patologia fiecărui rezident, pregătite în bucătăria proprie şi servite în spaţiu special amenajat tip restaurant.

Legumele şi fructele sunt produse în mare parte în grădina proprie a căminului pentru bătrâni, în regim ecologic. La nevoie, masa este adusă la pat. Pe timpul verii masa este servită în grădina căminului pentru bătrâni, la umbra unei salcii pletoase.

RECUPERARE MEDICALA
Căminul pentru bătrâni Sanatour oferă îngrijire pentru persoane în vârstă, pentru tratarea afecţiunilor bătrâneţii. Fiecare program va fi întocmit de medicul specialist, împreună cu familia, rezidentul şi administratorul pentru a asigura servicii optime şi personalizate. Pentru diferite afecţiuni există băi de plante, aromoterapie, duş subacval, băi de sare (cu apa adusă de la Slănic Prahova), băi galvanice, împachetări cu parafină, cameră-salină, împachetări cu nămol de la Slănic Prahova, Amara şi Techirghiol, împachetări cu argilă albastră şi verde, împachetări cu alge marine, masaj, reflexoterapie, electroterapie, terapie laser, diadinamice, kinetoterapie, fitness, bioterapie - cu ţesuturi vegetale, ramuri tinere, muguri, scoarţă de copac, seminţe, plantule, radicele. Pentru afecţiuni curente, cei găzduiţi la căminul pentru bătrani Sanatour sunt arondaţi medicului de familie.

De serviciile căminului pentru bătrâni Sanatour pot beneficia şi persoane care se trateaza ambulatoriu sau în regim de pensiune completă.

TERAPIE OCUPATIONALA
Căminul pentru bătrâni dispune de: un spaţiu recreativ (care are drept fundal o fântână cu apă limpede de la 25 m adâncime), mese pentru jocuri recreative, televizor-ecran. Se organizează ieşiri în aer liber în împrejurimi, sărbătorirea zilei de naştere (accesul sărbătoritului la bucătărie dacă doreşte reţete proprii) şi alte evenimente la cererea rezidenţilor, în funcţie de preferinţe, activităţi recreative- excursii la mănăstiri, vizite la salina Slănic Prahova, deplasări la spectacole de teatru. Cine doreşte poate avea o zonă pentru plantat flori şi legume.

Păreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Prahova

vezi toate căminele