2/2 fotografii

Descriere

Căminul de bătrâni Blumana, inaugurat in 2002, este susținut de Asociația Evanghelică Blumăna. Aici sunt primiți în primul rând membrii comunității evanghelice din Brașov cu grad de îngrijire I și II și, desigur, partenerii de viață ai acestora, indiferent de confesiune. Clădirea este împărțită în două aripi de locuințe și un sector de tratament. Aripa de locuințe principală dispune de trei camere simple și patru cu două paturi. Cea de-a doua aripă oferă șase camere simple pentru vârstnicii care se internează pe o perioadă limitată de timp, pentru îngrijire. În sectorul de tratament se găsesc o cameră simplă și trei cu mai multe paturi.

Căminul de bătrâni Blumăna este un loc plăcut și liniștit. Fiecare spațiu de locuit are un duș și o toaletă proprie și este dotat cu alarmă, telefon și televizor. În măsura posibilităților, camerele pot fi mobilate de către persoanele cazate. În plus, căminul pune la dispoziție și camere de zi spațioase și băi special dotate pentru persoane cu dizabilităţi. De îngrijirea medicală este responsabil un medic specializat care are la dipoziție un cabinet de tratament. Frizerii și pedichiuriștii sunt de asemenea chemați în mod regulat.

Pe lângă toate acestea, căminul are în dotare și o spălătorie și o bucătărie proprie cu o capacitate de servire de 100 de persoane. Tot aici se pregătește și “mâncarea pe roți”, livrată celor care nu se pot deplasa. Echipa de bucătari pregătește o hrană echilibrată, inclusiv diete prescrise de medici.

În total, echipa care se îngrijește de cei cazați cuprinde 20 de persoane cu pregătire specializată. Preoții comunității evanghelice țin meditațiile săptămânale. Pe lângă toate acestea se organizează în fiecare an carnavaluri, sărbători ale verii și desigur sărbătorile religioase, Paștele și Crăciunul, fără a uita nici zilele de naștere ale persoanelor cazate.

Păreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Braşov

vezi toate căminele