4/8 fotografii

vezi toate

Descriere

Cu o experienta cumulata de peste 30 de ani in ingrijirea persoanelor varstnice cu diferite dizabilitati atat in Romania cat si peste hotare, centrul pentru varstnici Sophia ofera o gama variata de servicii de ingrijire personala, cat si servicii esentiale de sprijin pentru persoane cu dificultate de a indeplini anumite sarcini singure.

Misiunea noastra este sa oferim servicii care protejeaza si promoveaza sanatatea, bunastarea si calitatea vietii persoanelor rezidente in centrul nostru.

Credem in tratarea fiecarei persoane in mod individual si, concentrandu-ne pe nevoile individuale ale fiecarui rezident, ne propunem sa ajutam sa se bucure de un standard de viata cat mai inalt.

Servicii

Detalii cazare și dotări:

Centrul are o capacitate totală de cazare de 30 de locuri. Camere de 1,2,3 sau 4 persoane, având ca dotări televizor și internet. Există câte o baie la fiecare nivel. Spatiul comun este o încapere de 40 mp utilată cu toate mijloacele audio-video, canapele, fotolii, flori, biblioteca.

Servirea mesei:

- Masa: 3 mese principale si 2 gustari.
- Bucatarie proprie, modern utilata, ce respecta standardele igienico-sanitare.
- Loc de servit masa, tip restaurant, dotat cu mobilier si vesela de buna calitate, TV.
- Meniul este prestabilit în funcție de patologia fiecărui rezident, la indicația medicului și nutriționistului.
- Pentru persoanele cu restricții alimentare meniul este diferențiat și adaptat.

Viața socială:

Activitățile în care se pot implica rezidenții sunt dansul, cititul, jocurile (sah, table), urmarirea programelor tv, muzică, plimbari libere in are curat. Familia poate participa la activitățile interne sau îi poate scoate pentru câteva ore pe zi pentru activități în afara centrului. De sărbători și la aniversări se organizează mese festive cu familia sau pot merge la familie.

Programul unei zile:

Există repere orare pentru toaleta de dimineață și seară, pentru baie și pentru mese. În rest programul este liber.

Sănătate și îngrijire:

Echipa medicala constă într-un medic, asistenta și infirmiere (calificați și specializați pentru îngrijirea bătrânilor cu nevoi speciale). Medicul este disponibil non-stop telefonic, face 4 vizite obligatorii pe lună în centru și ori de cate ori este nevoie. În centru se realizează toate tratamentele recomandate de medic. Pentru analizele medicale recoltarea se face în centru și probele se trimit la laborator. Centrul colaborează cu un psiholog care oferă programe de terapie sau consiliere psihologică la cerere. Pentru cei care au nevoie se oferă gimnastică medicală, masaj terapeutic, reflexoterapie și kinetoterapie, servicii care se plătesc suplimentar.

Condiții de acceptare:

Sunt acceptate persoane diagnosticate cu Demență, Alzheimer, Parkinson si altele. În cazul în care nu mai sunt locuri disponibile, există o listă de așteptare. Cei care doresc un loc în centru sunt rugați să sune la numărul de telefon de contact.

Hartă

Strada Frunzei 27, Bacău, BacăuPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Bacău

vezi toate căminele