4/34 fotografii

vezi toate

Descriere

Complexul „Zathureczky Berta” din Sfântu Gheorghe şi-a propus ca obiectiv principal găsirea celei mai potrivite soluţii pentru îngrijirea persoanelor vârstnice care nu îşi mai pot purta singure de grijă, respectiv a persoanelor singure, dornice de socializare.


Majoritatea persoanelor vârstnice se confruntă singur cu probleme de marginalizare, sănătate, singurătate, depresie. Orice om are dreptul de a se bucura de pace, odihnă, ani fericiţi bine meritaţi, lipsit de griji, astfel Complexul „Zathureczky Berta” acordă atenţie sporită celor din jur, respect şi devotament. Instituţia doreşte să fie cunoscută pentru condiţiile superioare oferite tuturor rezidenţilor, pentru calitatea ireproşabilă a serviciilor incluse, dar şi pentru atenţia sporită pe care o acordă personalităţii şi nevoilor fiecărei persoane. Oferim persoanelor vârstnice un ambient cald, plăcut, cu personal profesionist şi amabil. Obiectivul căminului vizează îmbunătăţirea reintegrării sociale a persoanelor vârstnice defavorizate, crearea accesului la servicii psiho- socio-medicale specializate, creşterea nivelului de trai a persoanelor vârstnice, creşterea speranţei de viaţă, schimbarea mentalităţii, conştientizarea nevoilor şi participarea activă în luarea deciziilor care vizează problematica persoanelor vârstnice.

Servicii

Activităţi culturale

Informare despre viaţa cotidiană din mass media (ziar, tv). În fiecare zi citim din ziar despre actualităţile culturale şi politice din ţară, inclusiv despre cele mai importante întâmplări din lume, pentru ca vârstnicii să fie la curent cu evenimentele zilnice şi ca să nu se simte izolaţi de lume.

Asigurarea şi servirea mesei

Căminul „Zathureczky Berta” Otthon oferă în fiecare zi trei mese principale şi gustări, meniu adaptat nevoilor specifice al beneficiarilor noştrii.

Asistenţă spiritual-religioasă

Consiliere spirituală, activităţi religioase prin susţinerea de slujbe (diferite religii).

Petreceri, excursii

Serbarea zilelor de naştere şi zilelor de onomastică împreună cu membrii familiei sărbătoritului.

Posibilitatea de a comunica online cu familia

Tehnologia modernă le poate oferi şi celor mai în vârstă bucurii multiple, de aceea avem în dotare calculatoare prin care oferim posibilitatea rezidenţilor de a coresponda on-line cu familia.

Servicii de asistenţă socială

Date fiind nevoile sociale ale beneficiarilor noştri, centrul de îngrijire, şi de asistenţă socială a persoanelor vârstnice din cadrul Complexului „Zathureczky Berta” asigură asistenţă socială.

Servicii de cazare

Se asigură spaţiu locativ în camere cu baie proprie, cu mobilier constând din pat, masă cu scaune, cuier, dulap, rafturi. În afară de pat beneficiarii poate să aducă mobilier personal şi obiecte personale. Igienizarea şi întreţinerea camerelor de locuit. Camere cu un pat şi baie proprie; Camere cu două paturi, baie.

Servicii de îngrijire personală

Personalul din cadrul Complexului „Zathureczky Berta” oferă servicii de îngrijire personală, cu personal calificat, care stă la dispoziţia beneficiarilor 24 de ore din 24.

Servicii medicale

Date fiind nevoile medicale ale beneficiarilor noştri, centrul de îngrijire, şi asistenţă medicală a persoanelor vârstnice din cadrul Căminului „Zathureczky Berta” Otthon asigură asistenţă medicală şi îngrijire permanentă, întregul personalul dând dovadă de profesionalism, înţelegere necesară rezidenţilor.

Socializare şi petrecerea timpului liber

Fiindcă beneficiarii din Căminul „Zathureczky Berta” Otthon formează o mare familie, este important ca petrecerea timpului să se facă cât mai plăcut, de aceea beneficiarii au la dispoziţie o gamă variată de jocuri de societate şi sunt ajutaţi şi încurajaţi să le folosească.

Hartă

B-dul. Gen. G. Balan Nr. 31, Sfantul Gheorghe, CovasnaPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Covasna

vezi toate căminele