Descriere

Bătrânețea nu trebuie să fie neapărat însoțită de singurătate și neputință pentru bătrânii care nu pot primi sprijinul direct al familiei. O soluție poate fi Centrul de Asistență de la Mereni, comuna Conţeşti, unde autoritățile au reamenajat o şcoală nefolosită, transformând imobilul într-un cămin de bătrâni la standarde europene. Clădirea este amplasată într-un cadru natural deosebit, în vecinătatea unei păduri şi a unui curs de apă. Accesul se face facil, drumul fiind betonat şi asigurând legătura cu DN 71, Bucureşti-Târgovişte-Sinaia.

Pentru a spori confortul celor care locuiesc aici, Primăria Contești a reușit accesarea unui proiect european pentru extinderea și reabilitarea Centrului de Asistență, în așa fel încât capacitatea acestuai să crească de la 20 la 45 de locuri.

Bătrânii cazați aici au asistență medicală permanență, supraveghere și ajutor din partea celor 17 angajați ai centrului. În viitorul apropiat instituția va beneficia și de serviciile unui psiholog și ale unui kinetoterapeut. Pe principiul terapiilor ocupaționale, din proiectul primărie Contești de modernizare al Centrului face parte construirea unui solar pentru legume, dar și a unui atelier de tâmplărie, unde bătrânii să poată să-și petreacă timpul într-o activitate utilă care să-i ajute în privința menținerii respectului de sine și a sentimentului că pot fi utili pentru ei și ceilalți. Parohia din localitate ține o legătură strânsă cu bătrânii aflați în îngrijirea centrului.

Hartă

, Contesti, Sat Mereni, DambovitaPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Dambovita

vezi toate căminele