4/25 fotografii

vezi toate

Descriere

Asociaţia Umanitară ADMO Marginea a deschis pe 11 aprilie 2016 un modern Centru rezidenţial pentru persoane vârstnice. Acesta este amenajat în clădirea fostului Han Suceviţa si are o capacitate de 42 de locuri, 20 pentru persoane independente şi 22 de locuri pentru persoane dependente. Persoanele vârstnice vor fi îngrijite de 13 angajaţi. Centrul oferă condiţii hoteliere de trei stele, amenajările şi dotările acoperind toate nevoile persoanelor asistate.

Cu o vastă experienţă în domeniu, lucrând mai mulţi ani la un Cămin de bătrâni din Solca, Elena Repciuc este cea ce coordoneaza activitatea Centrului rezidenţial pentru persoane vârstnice. „Ce se întâmplă la Suceviţa este ceva cu totul deosebit. Toţi cei implicaţi în acest proiect am pus mult suflet pentru ca totul să iasă foarte bine. Proprietarii clădirii ne-au făcut această bucurie de a ne pune practic tot spaţiul la dispoziţie, iar restul este rezultatul implicării totale a celor din Asociaţia Umanitară ADMO Marginea. Toată lumea s-a zbătut şi am reuşit să obţinem fonduri pentru realizarea lucrărilor de reamenajare şi pentru dotarea centrului. Încă de la deschidere am vrut să avem toate amenajările şi toate dotările necesare atingerii scopului propus. Avem bucătărie modernă, spălătorie, sală de mese, sală de recuperare, sală de sport cu aparate specifice, terase, centrală proprie. De asemenea, camerele au dotări de trei stele: televizoare, minibar, frigidere, iar în camerele unde vor locui persoanele dependente avem paturi speciale. Avem montat sistem de panică medicală, sistem de supraveghere video, sistem audio”, ne-a povestit Elena Repciuc. Aceasta a precizat că asistenţa socială va fi asigurată de o firmă din Câmpulung, 13 angajaţi urmând să aibă grijă de persoanele din Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice Suceviţa.

Misiunea noastra este sa ne asiguram ca persoanele cazate la noi duc o batranate sigura si demna, sa asiguram un standard de viata corespunzator pentru fiecare in parte si totodata sa creem o atmosfera familiala. Credem cu adevarat in aceasta misiune a noastra si punem sanatatea, fericirea si intimitatea seniorilor pe primul loc.

Suntem siguri ca personalul calificat, dotarile de ultima generatie, dedicatia noastra si locatia din inima Bucovinei creeaza mediul perfect pentru persoanele varstnice.

Servicii

Internii beneficiază de cinci mese pe zi, în baza unor meniuri stabilite. În Centru mai există o cameră de socializare, o cameră de recuperare dotată cu aparatură sportivă şi de recuperare,si un fizioterapeut la dispozitia persoanlor din centru. Trebuie menţionat că întregul Centru dispune de internet wireless.

Centru dispune de bucătărie şi spălătorie cu dotări de ultimă oră, sală de mese, sală de recuperare, sală de sport cu aparate specifice, terase, centrală proprie, camerele sunt dotate cu televizoare, minibar, frigidere, iar în cele unde vor locui persoanele dependente, avem paturi speciale. Avem instalat sistem de panică medicală, dispunem de electrocardiograf, ecograf de ultimă generaţie, sistem de supraveghere video, sistem audio.

Situat într-un cadru natural deosebit, la mică distanţă de Mănăstirea Suceviţa si amenajat în clădirea fostului Han Suceviţa, Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice are o capacitate de 42 de locuri, 20 pentru persoane independente şi 22 de locuri pentru persoane dependente. Persoanele vârstnice vor fi îngrijite de 13 angajaţi, iar centrul oferă condiţii de cazare deosebite, amenajările şi dotările de nivel european reuşind să acopere nevoile persoanelor asistate.

Centrul Rezidential Sucevita are angajat asistent medical propriu, care este non stop la dispozitia rezidentilor. In activitatea sa, sunt incluse urmatoarele, dar nu numai:
-> se asigura ca rezidentii respecta medicamentatia si tratamentele prescrise de catre medic;
-> masoara si monitorizeaza permanent indicii care atesta starea de sanatate a rezidentului: tensiune, temperatura, glicemie, etc.
-> efectueaza tratamente injectabile;
-> educatie sanitara pentru rezidentii centrului;
-> consiliere psihologica;
-> consultatii medicale de specialitate la recomandarea medicului.

Rezidentii sunt inscrisi pe listele medicului de familie care ofera sprijin de specialitate atunci cand este nevoie.

Dotari:
Centrul dispune de bucătărie şi spălătorie cu dotări de ultimă oră, sală de mese, sală de recuperare, sală de sport cu aparate specifice, terase, centrală proprie, camerele sunt dotate cu televizoare, minibar, frigidere, iar în cele unde vor locui persoanele dependente, avem paturi speciale. Exista instalat sistem de panică medicală, dispunem de electrocardiograf, ecograf de ultimă generaţie, sistem de supraveghere video, sistem audio.

Rezidentii beneficiază de cinci mese pe zi, în baza unor meniuri stabilite. În Centru mai există o cameră de socializare, o cameră de recuperare dotată cu aparatură sportivă şi de recuperare si un fizioterapeut.

Hartă

Str. Movilestilor, Sucevita, SuceavaPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Suceava

vezi toate căminele