4/4 fotografii

Descriere

O asociație non-guvernamentală a înființat un cămin pentru persoanele vârstnice la Bălești, județul Gorj. Câteva zeci de bătrâni vor putea fi găzduiți în cadrul acestui centru, înființat în satul Cornești. Rezidenții vor beneficia de condiții deosebite de cazare, de îngrijire medicală, hrană și asistență permanentă în activitățile zilnice. Bătrânii trebuie să aibă și un venit minim pentru a putea fi acceptați în cadrul căminului, însă de anul viitor autoritățile ar putea veni în sprijinul vârstnicilor din comună care nu se încadrează în ceea ce privește veniturile.

Căminul de bătrâni ,,Casa Bunicilor” a fost înființat de Asociația ”Aproape de Oameni” din Târgu Jiu, într-o fostă școală, imobil pe care autoritățile locale l-au acordat în folosință gratuită asociației în vederea realizării acestui proiect. Amenajarea și dotarea căminului a costat circa 700 mii lei, bani strânși de asociație din donații și sponsorizări. Mulți dintre cei care au contribuit cu bani au fost chiar persoanele cu nevoi speciale, spun administratorii, adică persoane cu handicap, orfani, dar au contribuit și firme locale, naționale și multinaționale. Asociația este administrată de Lucian Mihai, fost angajat al CE Oltenia de la Termo Rovinari.

Servicii

Rezidenții vor beneficia de condiții deosebite de cazare, centrul fiind dotat cu mobilier nou, cu zone de socializare, spații de relaxare. Centrul colaborează cu un medic de familie, iar personalul angajat va acorda asistență în permanență bătrânilor. Este vorba de patru asistenți medicali, patru infirmiere, două femei de serviciu, doi bucătari, un psiholog și un asistent social. Beneficiarii trebuie să vină cu un aport de minimum 1500 lei, lunar, însă vor fi căutate soluții și pentru cei care nu au un astfel de venit. "Este un lucru foarte bun. Inițiativa a început în urmă cu 8 ani. Este un lucru benefic, atât pentru cetățenii din comună, care au nevoie și vor să se adreseze acestei entități, cât și persoanelor din alte localități.

Hartă

Sat Cornești, Bălești, GorjPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Gorj

vezi toate căminele