Descriere

S-a înfiintat ca rod al muncii de peste cinci ani depusa de parintele Ioan Târau, paroh al parohiei Barabant. Valoarea întregului proiect de amenajare si dotare a acestui asezamînt se ridica la 1.243.891 RON, din care 550.000 au fost obtinuti de la membrii parohiei Barabant si alti donatori sau sponsori, 693891 RON printr-un proiect PHARE al Primariei Alba Iulia, iar restul, în proportii egale, ca si contributie din partea tuturor partenerilor.

În acest asezamânt sunt ocrotiti 24 de persoane vâstnice, personalul angajat fiind în numar de 16.

Asociația „Sfântul Andrei” Bărăbanț beneficiază de finanțare, prin intermediul Programului Operațional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 3 – Îmbunătățirea infrastructurii sociale, Domeniul de intervenție 3.2. -Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea și echiparea infrastructurii sociale, pentru proiectul “Reabilitarea și extinderea Așezământului Social Pentru Vârstnici ”Sfântul Andrei” Bărăbanț”, Cod proiect SMIS – 19104.

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 24 luni și constă în lucrări de reabilitare și extindere a Așezământului pentru persoane vârstnice Sfântul Andrei.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității infrastructurii pentru furnizarea serviciilor sociale acordate persoanelor vârstnice, expresie a solidarității între generații – principiul fundamental al coeziunii sociale. Obiectivul specific al proiectului îl constituie creșterea capacității de furnizare a serviciilor de asistență socială acordate unui număr de 32 de vârstnici din Așezământul pentru persoane vârstnice Sfântul Andrei prin lucrări de extindere a imobilului existent și reabilitarea în suprafață totală de 1841,89 mp.

Proiectul va duce la dezvoltarea capacitatii asociatiei de imbunatatire a serviciilor sociale, menite sa sprijine normalizarea vietii persoanelor varstnice, contribuind astfel la cresterea calitatii vietii. Un prim pas in oferirea serviciilor sociale de inalta calitate este amenajarea si extinderea imobilului existent, care dispune in prezent de o capacitate de 24 locuri ocupate complet iar prin implementarea proiectului capacitatea centrului va crește la 32 de locuri. Prin intermediul activitatilor propuse prin proiect se vor asigura conditii standard de furnizare a unor servicii de calitate necesare pentru cele 32 de locuri, precum si un ambient confortabil și linisit pentru beneficiarii varstnici.

Prin atingerea scopului proiectului se va contribui la realizarea obiectivului specific al domeniului major de interventie, respectiv de imbunatatire a calitatii infrastructurii pentru serviciile sociale prin sprijin acordat in mod echilibrat pe intreg teritoriul tarii, pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la servicii sociale.

Parteneri: Consiliul Local Alba Iulia, Asociatia „Sfântul Andrei” Barabant si Asociatia „Filantropia Ortodoxa Alba Iulia”.

Servicii

În prezent, așezământul oferă beneficiarilor, în principal, următoarele categorii de servicii:
• Cazare completă și îngrijirea corporală pentru asistați;
• Supravegherea stării de sănătate a beneficiarilor și asigurarea asistenței medicale necesare;
• Consilierea socială și juridică a asistaților;
• Asigurarea hranei zilnice;
• Organizarea de activități cultural-educative.

Hartă

Str. Cornistei, Alba Iulia, AlbaPăreri

Adaugă părerea taAcest cămin nu are nici un comentariu. Spune-ți părerea!

Alte cămine din județul Alba

vezi toate căminele